El mapa del comerç i serveis del sud de Vic

Els barris del sud de Vic són molt dinàmics en comerços i serveis. En aquesta zona de la ciutat, els comerços és concentren en l'eix que forma el passeig de la Generalitat (o carretera de Barcelona, com diuen els veïns que fa molts anys que hi viuen), i també en els carrers que hi ha al voltant d'aquesta via principal d'entrada a la ciutat.



Els barris del Remei i de l'Estadi és troben a banda i banda del passeig de la Generalitat. Ambdós barris tenen una important activitat comercial, d'un comerç de proximitat, que en part com a altres llocs de la ciutat ha experimentat un augment en el tancament de molts locals comercials. Segons les declaracions d'Antoni Brachs,  president de l’Associació de Comerciants del Remei-Estadi i vicepresident de Vic Comerç fetes a El 9 Nou (2 de maig de 2016):

En aquest barri s’han incrementat els carrers amb més d’un 15% de desocupació, “passa a 12 dels 15 carrers”, i en algun d’aquests hi ha el 50% de locals tancats.



El comerç i serveis experimenten un procés de transformació, amb canvis de propietaris i persones que els regenten, amb l'aparició de nous tipus de comerços. En definitiva, el comerç i els serveis que hi ha en els barris són un reflex de les persones que hi viuen i de la seva manera de viure i, per això, a través del comerç podem conèixer com és un barri.


Comentaris